Dietetyka

Program kursu Dietetyka (20h)*:

  • wprowadzenie do żywienia dietetycznego – 1godz.,
  • charakterystyka diety lekkostrawnej – 2 godz.,
  • charakterystyka diety bogato białkowej i niskobiałkowej – 2 godz.,
  • charakterystyka diety hipolipemicznej – 1 godz.,
  • charakterystyka diety niskoenergetycznej – 1 godz.,
  • charakterystyka diety eliminacyjnej w alergiach i nietolerancjach pokarmowych – 2 godz.,
  • charakterystyka żywienia w cukrzycy – 2godz.,
  • normy żywienia i racje pokarmowe – 2 godz.,
  • zasady układania jadłospisów – 2 godz.,
  • komponowanie jadłospisów dla poszczególnych diet – 3godz.,
  • podstawy kalkulacji cen posiłków – 2 godz.

*Plan kursu/szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

Czas trwania: 2 lub 3 dni.

Liczebność grupy: 10 osób.

This website uses cookies to offer you the best experience online. By continuing to use our website, you agree to the use of cookies.