Kurs carvingu

Program kursu Carvingu (10h)*:

  • definicja carvingu i historia sztuki carvingu – 1 godz.,
  • zasady i style w carvingu – 1 godz.,
  • narzędzia do carvingu: typy, rodzaje – 1 godz.,
  • konserwacja, metody używania narzędzi do carvingu – 1 godz.,
  • rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach: arbuz, melon – 1 godz. ,
  • rzeźbienie motywów kwiatowych w warzywach: dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka – 2 godz.,
  • wykonywanie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie poszczególnych rzeźb – 1 godz. ,
  • zabezpieczenie i pielęgnacja wykonanych prac – 1 godz.,
  • przydatność umiejętności sztuki carvingu – 1 godz.

*Plan kursu/ szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

Czas trwania: 2 dni.

Liczebność grupy: 10 osób.